Много ме притеснява случаят с убийството на Нав да не се

...
Много ме притеснява случаят с убийството на Нав да не се
Коментари Харесай

Актьорът Владо Михайлов: Не трябва да допускаме случаят с Иван Владимиров-Нав да се потули

" Много ме тормози казусът с убийството на Нав да не се потули ", това съобщи актьорът Владимир Михайлов по повод убийството на психолога Иван Владимиров, което бе осъществено от някогашен служител на реда, пред Труд.

Още стои и въпросът за другото сходно ликвидиране - на Иво Андреев, отново разследване на битов скандал, освен това осъществено пред очите на брачната половинка му. Защо на хора, които могат да агресират по този начин и са толкоз рискови им е разрешено да не престават да носят оръжие?!

Говорих с мой другар - някогашен служител на реда, който ми изясни, че има доста други случаи с някогашни военни и служители на реда, които са си запазили оръжието. Той ми сподели, че правилото за инспекция при тях е на всеки пет години да им се прави тест, за правото да го имат. Но ти може да се скараш с някой още на идващия ден и да извадиш оръжието – какво значи на пет години?! Според мен, тези проби би трябвало да са месечни, изключително за някогашни военни и служители на реда, споделя още Михайлов.

При цялото ми почитание, което изискуем на тези хора, само че това са специалности, които те амортизират душевен и не може при пенсиониране автоматизирано да си остават с оръжието. Трябва да се ревизира всеки един. Когато си с тази униформа, ти носиш отговорност пред цялото общество и не можеш да се държиш като пехливанин!

Случаят с убийството на Иван – неясно е да не се направи нищо, при толкоз тъжби към неговия комшия, който е агресирал и заплашвал, на заседание даже е бутнал собствен съсед, а в близко заведение е извадил пред очевидци револвер!

Самият Иван, на няколко пъти е казвал в изявленията, че неговият комшия – някогашен служител на реда, го тормози, само че няма реакция от службите след жалбите...

" Всички, отговорни за това безучастие, би трябвало да си понесат отговорността, а всички ние би трябвало да се опитаме да променим тази система, която явно не работи. - Няма да приказвам за Иван в минало време, той остава с всичко, което ни е завещал. Той умее да вижда красивото и е достигнал високо равнище на схващане, потвърдил го е с книгите и есетата си, с общуването му с хората – отворено, тънко и с доста комизъм, грижа и интерес ", добави артистът.

" Когато с него бяхме деца, бяхме по-смотани в някакъв смисъл и бях очевидец по какъв начин други деца от нашия випуск му се подиграваха, че носи очила, или за нещо друго. Той реагираше на това с лека подигравка и в никакъв случай не доближи до него – носеше едно вътрешно успокоение ".

Един нападателен човек, който вижда против себе си сходна мощна персона - с доводи, образование и просвета и се усеща безпомощен - само с груба физическа мощ можеш да му отнемеш това преимущество! Тази покруса, която се случи в този момент с Иван е образец за това.

За страдание, този нрав в България се резервира и след мутренските години. Иван е на друго равнище, той е видял, изпитал и осмислил толкоз доста от земния живот, че за това малко време, което е бил тук, е живял повече от доста от нас, тъй като умее да се радва на живота.

Общуването ми с него през годините ми даде доста, както и всяка наша среща – той ми е посочвал и доста книги и създатели, които да прочета. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР